100% FORNØYD GARANTI
EVIG TILGANG
SIKKER BETALING

Er du bekymret for en ansatt, kollega, venn eller bekjent?

Kjenner du en snikende mistanke, men vet ikke hvilke konkrete tegn du skal se etter for å bli sikker?

Lurer du på hvordan du skal hjelpe en du bryr deg om som du er redd er i ferd med å utvikle et alvorlig rusproblem? 

Da er dette kurset for deg!

Kunnskap leder til handling, og handling kan redde liv ❤️

Hei, jeg heter Ove. Jeg er rus og pårørende terapeut og tidligere rusavhengig!

Jeg har jobbet med rusavhengighet, familier og pårørende i 15 år, og vet hvor viktig det er å oppdage rusmisbruk tidlig. Det kan rett og slett være forskjellen på liv og død!

De siste årene har jeg viet mest av min tid til å spre denne kunnskapen gjennom kurs og kompetanseheving. 

"Kunnskap gir mulighet til endring"

Ove Andre Remme

Ove - Kursleder og rusterapeut

Hva vet du om rusmisbruk?

Hvor mye kan du om rusmidler, bruksvaner i Norge og når går bruk over til misbruk

Alkohol er helt klart det mest vanlige rusmiddelet i Norge. 85% av befolkningen oppga i 2022 å ha drukket alkohol i løpet av det siste året. Mye av årsaken kan ligge i at dette er er et lovlig rusmiddel man enkelt kan kjøpe på butikken. Blant illegale rusmidler er Cannabis mest utbredt. Bekymring rundt økt bruk av kokain blant de unge, har fått mye medieomtale i det siste. I denne artikkelen uttrykker også Terapivakten bekymring rundt det at kokainbruk ser ut til å bli mer normalisert.

I 2022 oppga fire til seks prosent at de hadde prøvd kokain eller et annet sentralstimulerende stoffer minst en gang i løpet av livet. Dette viser hvor utbredt bruk av rusmidler er blant den norske befolkningen.

Hvem blir rusavhengige?

Menneskehjernen leter alltid etter nytelse og følelsen av belønning. Når vi mennesker finner en handling som frigjør dopamin i hjernen (som rusmidler gjør) opplever vi lykkefølelse. Det er grunnen til at vi trekkes mot å gjenta handlingen som ga oss denne følelsen, og det kalles avhengighet. 

I løpet av kurset håper jeg du vil forstå at en person som er rusavhengig ikke er en person som lever helt uten fri vilje og som ikke kan ta ansvar. Det å være avhengig av rus gjør det ekstremt vanskelig å velge det som er ‘rett’.

Rusmisbruk og rusavhengighet er et komplekst uttrykk for en persons samlede opplevelser, valg, livshistorie, familiehistorie og alt annet som gjør personen unik. Det er ikke mulig å definere rusmisbruk eller sette opp en sjekkliste som gir deg et ‘rett’ svar med to streker under.

Et viktig spørsmål som kan brukes i arbeidet med de som sliter med rusmisbruk er ikke hvorfor de ikke klare å slutte å drikke eller bruke andre substanser. Det kan være å spørre seg hva det er rusen gjør for dem, og hvorfor de har blitt avhengige av en slik mental flukt i utgangspunktet.

Men hvilke tegn og symptomer på rusmisbruk skal du se etter for å finne ut om den du bekymrer deg for har utviklet et rusproblem? 

DU TRENGER IKKE Å VÆRE EKSPERT I RUSFOREBYGGING
FOR Å VÆRE EN VIKTIG RESSURS!

Med dette kurset får du basiskunnskapen du trenger, slik at du kan oppdage rusmisbruk - så tidlig som mulig. Dette er et helt nødvendig skritt for å kunne gi effektiv hjelp, støtte og forebygge at problemet eskalerer. 

TEGN OG SYMPTOMER PÅ RUSMISBRUK: 

Basiskurset er delt i 7 leksjoner. Nedlastbare oppgaver etter hver leksjon sikrer at du lærer det du jobber med, så du kan bruke kunnskapen du oppnår.

HVEM BLIR AVHENGIGE AV RUSMIDLER OG HVORFOR?

De tre første leksjonene går mer i dybden på temaet avhengighet. Hvilke faktorer gjør at noen er mer disponible for å bli avhengige av rusmidler og hva er det som gjør at noen tiltrekkes sterkt mot rusmiddelet og ikke klarer å stoppe selv om de får konsekvenser.

KONKRETE TEGN OG SYMPTOMER PÅ RUSMISBRUK

Lær deg hvilke tegn og symptomer som kan vise seg på flere plan. Vi skal begynne med hva du konkret skal se etter rundt fysiske tegn og symptomer på rusmisbruk, og du vil bli tryggere på å kunne bedømme om det faktisk kan foreligge en avhengighet rundt person du antar kan ha et rusproblem.

 KONKRETE TEGN DU KAN SE ETTER I ADFERD 

Lær deg 5 konkrete ting som omhandler endringer i atferd som kan antyde at en person kan bruke rusmidler. Når du legger sammen de fysiske tegnene du vil lære om i kurset og de 5 konkrete endringene i atferd hos en person du mistenker kan ha et rusproblem, så vil du styrke din magefølelse og bli sikrere i dine antakelser.

HVORDAN GJENKJENNE ULIKE RUSMIDLER

I denne leksjon vil du trene på å skjerpe sansene dine. Du vil lære deg nøyaktig hvordan noen rusmidler ser ut, lukter og smaker og hvilke ord og utrykk enkelte rusmidler går under på gata.

 

SOSIALE TEGN OG SYMPTOMER PÅ RUSMISBRUK

Rusmisbruk fører med seg både fysiske, psykiske og emosjonelle tegn, men det er også viktig for deg å være oppmerksom på tegn i det sosiale. I denne leksjon vil du lære deg sosiale tegn som kan tyde på rusmisbruk 


ARBEIDSOPPGAVER SOM GIR DEG SELVINNSIKT

Hver leksjon har nedlastbare oppgaver som er laget for å skape refleksjon og som vil gi deg selvinnsikt og en dypere forståelse av emnene i kurset. Målet er at du skal utvikle deg selv, slik at du bedre kan håndtere et rusproblem og få stoppet det før det eskalerer.

Basiskurs: Tegn og Symptomer på alkoholisme og rusmisbruk

INTRODUKSJONSTILBUD!

650 NOK

pr deltager
 • 7 leksjoner tilsendt på e-post.
 • Fornøyd-garanti: 14 dagers angrerett.
 • Livstidstilgang og 12 mnd support.
 • Egen medlemsportal med support gruppe
 • Tilgang til andre forebyggende kurser og bestilling av veiledningstimer.
 • Egen studie applikasjon

HVA ANDRE KUNDER SIER

Kundeomtaler

 • Terapivakten gav kurs i forberedende empati til våre ansatte som jobber med flyktninger. De ble en viktig støttespiller i å bli best mulig forberedt på å skulle ivareta seg selv og også flyktninger under ukrainakrisen. Meget kompetente foredragsholdere.

  Lona Gamst

  Helsefaglig koordinator - Hero Norge

 • Sjelden man møter en så faglig kompetent og samtidig så engasjert og åpen person. Dyrekjøpt erfaringsbasert kunnskap kombinert med et hjerte for mennesker og ønske om å levere imøtekommende og fungerende hjelp, er noe du vet du får hver gang du møter Ove Andre. Gleder meg til å fortsette å se hva han skaper og hva man kan skape sammen med andre.

  Jimmy Westerheim

  Founder & CEO, The Human Aspect

 • Ove Andre er en svært dyktig foredragsholder. Han er faglig god, får god kontakt med publikum og formidler informasjonen på en interessant måte. Jeg vil på det varmeste anbefale han.

  Linda Fevang

  Avdelingsleder omsorg - Ullensaker Kommune

OM OSS

Terapivakten Kurs og Kompetanse

Vi er en kurs- og foredragstjeneste som bistår bedrifter både digitalt og fysisk. Ved å hjelpe bedrifter og private med å forebygge og håndtere rusproblemer, gjennom å heve deres kompetanse og handlekraft, bidrar vi til å redde liv, og bedre helse og sikkerhet.

Kursene våre er tids- og kostnadseffektive, i tråd med vår visjon; nemlig at økt ruskunnskap skal være lett tilgjengelig og økonomisk overkommelig for samfunnet.

"Kunnskap og handling gir mulighet for endring og nye resultater!"

Vi har holdt kurs for disse bedriftene

Noen vanlige spørsmål

Hva skjer etter jeg har kjøpt kurset?

Du vil få en mail med innloggingsinfo til kurset og en egen medlemsportal. I medlemsportalen vil du finne både kurset du har kjøpt, samt andre relevante artikler, kurs og mulighet til å bestille veiledning fra din kursmentor.

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?

Tilgangen er ikke tidsbegrenset, så du har livstid tilgang og kan se opp igjen leksjonene så mange ganger du ønsker.

Hvordan får jeg tilgang til kurset?

Du får tilgang til å studere kurset på nett og via en egen applikasjon som heter Simplero som du laster ned med din mobil.

Kan jeg melde på flere kursdeltakere?

Ja, du kan melde på opptil 30 deltakere på kurset.

Får jeg support underveis?

Ja, du vil få ukentlig svar på de spørsmålene du måtte ha i support gruppen for kurset. Der vil du også se andre svar på spørsmål fra andre deltakere i kurset.


Får jeg studiepoeng for å ha deltatt på kurset?

Du får ikke studiepoeng men basis kompetanse i emnet. Du vil derimot få et kompetansebevis ved beståtte prøver om du velger å kjøpe hovedkurset i hvordan du kan lære og oppdage, håndtere og forebygge rusmisbruk.