Et komplett kurs som bidrar til en trygg og rusfri arbeidsplass! 

Du blir en ekspert på å gjenkjenne symptomene på rusmisbruk og du vil få kunnskapen du trenger for å oppdage og forebygge rusmisbruk på arbeidsplassen. 

Bidra til et bedre og tryggere arbeidsmiljø!  

Ett kurs som gir fullstendig klarhet 

Kurset består av 5 moduler med 23 leksjoner. Du får nedlastbare presentasjoner og oppgaver etter hver leksjon som bidrar til å styrke læringsprosessen og sørger for at du kan handle på kunnskapen vi meddeler. 

DRIVKREFTENE SOM LEDER TIL RUSMISBRUK 

Hva er det som driver folk til å ruse seg og hvorfor kan man ikke bare slutte? 

HVORDAN ULIKE RUSMIDDLER FUNGERER 

Inngående kunnskap om alle rusmidler innen 5 rusgrupper. Lær deg de fysiske og psykologiske effektene og avhengighetspotensialet til hvert rusmiddel.

HVORDAN OPPDAGE OG BEVISE RUSMISBRUK

Inngående kunnskap om hvordan du kan avsløre og bevise bruk av disse rusmidlene som du skal bruke som dokumentasjon i «den vanskelige samtalen»

HVORDAN RUSEN SPRER SEG I BEFOLKNINGEN

Hvordan blir alle disse rusmidlene distribuert, hvordan ser de ut, smaker og hvordan lukter de? 

SOSIALE TEGN PÅ RUSMISBRUK

Lær om sosiale og generelle tegn på rusmisbruk, sosiale og økonomiske risikofaktorer, indre og ytre miljømessige faktorer som kan lede til rusmisbruk

RUSMISBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN

Lær deg hvordan du som leder skal håndtere din rolle, bygge en klar og tydelig ruspolicy som øker sikkerheten, forebygger rusmisbruk og ivaretar dine ansatte og personen med et rusproblem.

DET FINNES ALLTID RISIKO FOR RUSMISBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN!

MEN VET DU HVORDAN DU SKAL ØKE SIKKERHETEN OG HAR DU EN KLAR STRATEGI FOR HVORDAN DU BØR HÅNDTERE DET?

Rusmisbruk

Rusmisbruk fører til store problemer for den som bruker, men også for sikkerheten og arbeidskollegaene rundt en rusmisbruker. 

Det viktigste du kan gjør for å forebygge rusmisbruk på arbeidsplassen er å tilegne deg kompetansehevende kunnskap som forenkler arbeidet ditt som leder og som bidrar til en klar å tydelig handling.

Derfor har vi utviklet dette kurset slik at du som arbeidsgiver, HMS leder eller verneombud kan sørge for et trygt rusfritt og rusforebyggende arbeidsmiljø. 

KJØP KURSET

Fordelene med å oppdage rusmisbruk tidlig 

Rusmisbruk er et problem som raskt kan skli ut av kontroll. Jo lenger tid som går uten at noen reagerer, desto vanskeligere kan det bli å få slutt på atferden og jo mer potensiell risiko for skader og økonomiske belastninger blir det i bedriften.

Det er et økende problem som kan påvirke miljøet, helsen og ansatte på arbeidsplassen, vel så å være kostbart. Derfor er det viktig å være bevisst på kjennetegnene for rusmisbruk og vite hva du burde se etter og hvordan du skal reagere i en tidlig fase. 

Dette kurset gir deg omfattende kunnskap på det du trenger for å forebygge rusmisbruk på arbeidsplassen i en tidlig fase.

 

Dette vil du lære i kurset:

   • Hvordan bidra til et tryggere og rusfritt arbeidsmiljø
   • Fysiske og psykiske effekter av rusmidler
   • Hvordan håndtere din rolle varsler og leder
    • Ruskunnskap - fem ulike rusgrupper som gir egne tegn og symptomer 
 • Hvordan utarbeide en klar å tydelig ruspolicy
 • Inntaksmåter, virketid og sporbarhet for ulike rusmidler
 • Hvordan du skal skape en forebyggende rusfri bedrift
 • Hvordan du kan ivareta dine ansatte og vedkommende med et rusproblem

HVA ANDRE KUNDER SIER

Kundeomtaler

 • Terapivakten gav kurs i forberedende empati til våre ansatte som jobber med flyktninger. De ble en viktig støttespiller i å bli best mulig forberedt på å skulle ivareta seg selv og også flyktninger under ukrainakrisen. Meget kompetente foredragsholdere.

  Lona Gamst

  Helsefaglig koordinator - Hero Norge

 • Sjelden man møter en så faglig kompetent og samtidig så engasjert og åpen person. Dyrekjøpt erfaringsbasert kunnskap kombinert med et hjerte for mennesker og ønske om å levere imøtekommende og fungerende hjelp, er noe du vet du får hver gang du møter Ove Andre. Gleder meg til å fortsette å se hva han skaper og hva man kan skape sammen med andre.

  Jimmy Westerheim

  Founder & CEO, The Human Aspect

 • Ove Andre er en svært dyktig foredragsholder. Han er faglig god, får god kontakt med publikum og formidler informasjonen på en interessant måte. Jeg vil på det varmeste anbefale han.

  Linda Fevang

  Avdelingsleder omsorg - Ullensaker Kommune

Hva hvis en kollega / ansatt er misbruker?

Det vanskeligste med å befinne seg i en situasjon hvor du føler at en kollega trolig har et rusproblem, er å ikke vite hvilke tegn og symptomer du skal se etter. Hvordan skal du gripe an og håndtere situasjonen? 

Hvordan skal du reagere? Hvordan kan du være trygg på antakelsene dine? Hvordan kan du være sikker på at person vil bli ivaretatt og får den hjelpen han/hun trenger? Hvordan vil dine mistanker bli mottatt? Tør du å si noe? Hva hvis du tar feil? 

Dette er gode spørsmål som du kanskje har stilt deg selv?

Etter å ha tatt dette kurset vil du føle deg tryggere på observasjonene dine og sikrere i avgjørelsene du tar, for å kunne hjelpe en misbruker som trenger "deg" og din årvåkenhet før det er for sent!

Det er viktig å huske at misbrukeren sakte men sikkert mister kontrollen og ruspersonligheten vil tre mere frem som manipulerende!  

KURSHOLDER

Hei! Jeg heter Ove og jeg er tidligere rusavhengig!

Jeg har egenerfaring som rusavhengig og har mange års erfaring som rusterapeut og foredragsholder ut mot bedrifter. 

Jeg vet viktigheten av å få rask og riktig hjelp når man er rusavhengig. Derfor har jeg utviklet dette kurset for å hjelpe flere bedrifter til å få kunnskapen til å oppdage, og kunne forebygge rusmisbruk og psykisk u-helse før det går for langt!

Jeg vil lære deg å bli mere observant, gi deg kunnskapen om hvordan du kan bidra til et bedre og tryggere arbeidsmiljø på din arbeidsplass, og hvordan du bør håndtere en rusavhengig medarbeider.

 

"Kunnskap gir deg muligheten til å skape en endring"

Ove Andre Remme 

100% FORNØYD GARANTI
EVIG TILGANG
SIKKER BETALING