NETTKURS I MIGRASJONSHELSE

100% FORNØYD GARANTI
EVIG TILGANG
KOMPETANSEBEVIS

Mange mennesker i verden er på flukt. De har fått livene sine revet opp og en trygg hverdag har blitt byttet ut med en hverdag usikkerhet, smerter, frykt og kamp. Noen av disse personene havner på akuttmottak her i Norge. Men har vi kunnskap nok til hvordan vi skal ta disse menneskene i mot, og gi dem den absolutt beste starten slik de fortjener? Vet vi nok om migrasjonshelse og flyktninghjelp?

Terapivakten Kurs og Kompetanse har utviklet et informasjonsrikt, vell-utprøvd og kompetansehevende kurs i migrasjonshelse. Dette kurset skal gi deg de ferdighetene og kompetansen som du behøver for å kunne møte flyktninger på en empatisk og forståelsesfull måte. Kurset i Forberedende Empati gir deg en trygg plattform å stå på når du skal møte mennesker i krisesituasjoner på flyktningmottakene.

Hvorfor er det viktig å skape en felles plattform for verdiskapning?

 

Det er så å si umulig å sette seg 100% inn i situasjonen til hver enkelt flyktning som kommer for å søke trygghet, stabilitet og varme. Hvert enkelt menneske kommer med sin mentale bagasje og sine opplevelser.


Men det betyr ikke at du ikke kan møte hvert enkelt menneske på en åpen og varm måte. For å kunne møte ulike behov og gjøre kommunikasjonen trygg og effektiv, må du kunne sette deg inn hva denne personen går gjennom, føler og opplever. Du må forstå migrasjonshelse og hva dette viktige begrepet betyr.


Utbyttet du skal sitte igjen med etter kurset er å lære deg å skape et mentalt rom der du kan ha empatiske møter med migrantene som kommer til landet vårt. Gjennom dette kurset styrker vi deg, gir deg kunnskap og verktøy som gjør deg robust til å ta imot alt de kommer med, samtidig som du tar vare på deg selv som hjelper.

DU TRENGER IKKE Å VÆRE PSYKOLOG FOR Å BLI EN EMPATISK HJELPER OG ET MEDMENNESKE!

Med vårt kurs får du får du all nødvendig kunnskap du trenger for å skape empatiske møter med flyktninger som trenger trygghet, omsorg, forutsigbarhet og forståelse. Du lærer hvordan du kan møte alle mennesker i alle situasjoner med åpenhet og empati.


Et kurs som åpner opp for empatiske møter 

Dette lærer du:

Konkrete strategier:

 • Hvordan håndtere din rolle som hjelper
 • Hvordan bidra til å skape trygghet, ro og orden
 • Konkrete verktøy for å oppnå større empati
 • Hvordan forholde deg til barn i et hjelpe perspektiv
 • Hvordan du skal "romme" deg selv og flyktningene

Økt migrasjon kunnskap:

 • Migrasjonshelse og flyktningforståelse
 • Migrasjon og psykisk helse
 • Traumesensitiv tilnærming
 • Barnevernfaglig perspektiv
 • Kognitiv fungering
 • Stressreaksjoner hos ansatte og verktøy for å redusere stress

KURSETS INNHOLD

Dette kurset presenteres i enkle konkrete og informative leksjoner om migrasjonshelse og empatiske møter. Noen av leksjonene har hjelpeark som du kan laste ned og oppgaver som du skal løse. Dette vil hjelpe deg til å forstå innholdet bedre og huske det du har jobbet med. Kurset avsluttes med en avsluttende prøve og gir kompetansebevis ved gjennomført prøve.

Tvungen migrasjon og kulturell kunnskap 

Lær deg hva som ligger i termen "Forberedende Empati" og forstå din rolle som hjelper og hva tvungen migrasjon betyr i et hjelpe perspektiv. Denne leksjon vil lære deg å ta i mot og "romme" flyktningene på en god organisert måte og forebygge kaotiske tilstander på mottakene.

Forstå den mentale bagasjen til flyktningene

Lær deg hva som skjer med mennesker på flukt. Videre skal du få lære deg hva en traumatisk hendelse er og lære å skille forskjellige traumatiske hendelser. Du skal også få lære årsakene til at noen kan motsette seg hjelp og viktige strategier for empatiske trauma samtaler.

Forstå PTSD og kompleks traumatisering

Lær deg kunnskap om PTSD og hva som kan forårsake lidelsen. Du vil lære hva som kjennetegner lidelsen og hvilke belastning det er for en person som har PTSD. Dette slik at du bedre kan hjelpe med å forbedre situasjon til menneskene i din hjelpe-rolle. Du vil også få kunnskap om andre lidelser som flyktningene kan ha med seg og hva som kjennetegner kompleks traumatisering og dissosiasjon. 

Barnevernfaglig perspektiv og traumesensitiv tilnærming

Lær deg hvordan du som hjelper skal kunne forholde deg til flyktningbarn. Du vil få god kunnskap om traumesensitiv tilnærming slik at du kan forstå hvordan traumatisering kan kommer til utrykk i ulike aldersgrupper og vite hvordan traumer hos barn kan vise seg i ulike aldre. Dette er en spennende tematikk ettersom barn trenger en helt annen hjelp og tilnærming enn voksne.

Den kognitive diamant og kognitiv fungering hos mennesker

Lær om kognitiv fungering hos alle oss mennesker slik at du kan forbedre ditt arbeid med flyktningene. Du vil få kunnskap som gir deg evnen til å få en mye dypere forståelse og empati i flyktningene sine emosjonelle liv. Du vil også utføre en øvelse som setter den kognitive diamanten i perspektiv og du vil lære hvordan du kan bruke den kognitive diamant som arbeidsverktøy i ditt arbeide med flyktningene.

Stressreaksjoner og "romming" som arbeidsmetode

Lær hvordan du kan bruke "romming" som arbeidsmetode. Ved å lære denne metoden vil det gjør deg bedre i stand til å forstå reaksjoner og det som er vanskelig uten å bli overveldet. Ved å forstå metoden vil du bedre forstå hva som er de bakenforliggende årsakene til atferden til flyktningene. Du vil også få kunnskap om stressreaksjoner i deg som hjelper og hvordan du konkret kan lære deg å "Romme" deg selv, slik at du kan bli en best mulig hjelper.

Dette komplette kurset med kompetansebevis og egen support gruppe 

INTRODUKSJONSTILBUD!

1995 NOK

pr deltager
 • Fornøyd-garanti: 14 dagers angrerett
 • Livstidstilgang og 12 mnd support
 • 6 leksjoner med verdifull kunnskap
 • Tilgang til portal med andre relevante kurs og bestilling av veiledning
 • Kompetansebevis
 • Egen kurs applikasjon 

HVA ANDRE KUNDER SIER

Kundeomtaler

 • Terapivakten gav kurs i forberedende empati til våre ansatte som jobber med flyktninger. De ble en viktig støttespiller i å bli best mulig forberedt på å skulle ivareta seg selv og også flyktninger under ukrainakrisen. Meget kompetente foredragsholdere.

  Lona Gamst

  Helsefaglig koordinator - Hero Norge

 • Sjelden man møter en så faglig kompetent og samtidig så engasjert og åpen person. Dyrekjøpt erfaringsbasert kunnskap kombinert med et hjerte for mennesker og ønske om å levere imøtekommende og fungerende hjelp, er noe du vet du får hver gang du møter Ove Andre. Gleder meg til å fortsette å se hva han skaper og hva man kan skape sammen med andre.

  Jimmy Westerheim

  Founder & CEO, The Human Aspect

 • Ove Andre er en svært dyktig foredragsholder. Han er faglig god, får god kontakt med publikum og formidler informasjonen på en interessant måte. Jeg vil på det varmeste anbefale han.

  Linda Fevang

  Avdelingsleder omsorg - Ullensaker Kommune

OM OSS

Terapivakten Kurs og Kompetanse

Vi er en kurs- og foredragstjeneste som bistår bedrifter og private både digitalt og fysisk. Ved å hjelpe bedrifter og private med å øke deres kompetanse og handlekraft, bidrar vi til bedre helse, miljø og sikkerhet.

Kursene våre er tids- og kostnadseffektive, i tråd med vår visjon; nemlig at økt kunnskap skal være lett tilgjengelig og økonomisk overkommelig for samfunnet.

"Kunnskap og handling gir mulighet for endring og nye resultater!"

Vi har holdt kurs for disse bedriftene

DIN KURSHOLDER

Hei, jeg heter Ove og vil være din kursmentor!

Jeg er utdannet Psykoterapeut og har arbeidet som veileder innen psykisk helse i 15 år.

Dette kurset utviklet vi på oppdrag av Hero Norge. Kurset er blitt holdt på 60 lokasjoner rundt om i Norge på flyktningmottakene med gode resultater. 

Jeg gleder meg til å følge deg under kurset!

"Kunnskap gir deg muligheten til å skape en endring!"

Ove Andre Remme 

Noen vanlige spørsmål

Hva skjer etter jeg har kjøpt kurset?

Du vil få en mail med innloggingsinfo til kurset og en egen medlemsportal. Inne i kursportalen vil du finne både kurset du har kjøpt, samt andre relevante artikler, kurs og mulighet til å bestille veiledning fra din kursmentor.

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?

Tilgangen er ikke tidsbegrenset, så du kan gå gjennom det så mange ganger du vil, og så lenge du vil.

Hvordan får jeg tilgang til kurset?

Du får tilgang til å studere kurset på nett og via en egen app.

Kan jeg melde på flere kursdeltakere?

Ja, du kan melde på opptil 30 deltakere på kurset.

Får jeg support underveis?

Ja, du vil få ukentlig svar på de spørsmålene du måtte ha, inne i medlemsportalen.

Får jeg studiepoeng for å ha deltatt og bestått prøven fra kurset?

Kurset gir ikke studiepoeng, men et verdifullt kompetansebevis som beviser at du besitter kunnskapen i kurset.